Меню Затваряне

Занимания по интереси – клуб „Шахмат“

През настоящата учебна година в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ функционират седем клуба за занимания по интереси. Изразените от учениците желания за допълнителна работа са организирани в следните групи: „Шахмат“, „Магията на танца“, „Експериментална химия“, „Дигитална фотография“, „Родолюбиви и здрави“, „Приложна информатика“ и „Журналист“.

Клубът по „Шахмат“ е с ръководител г-н Недко Илиев. В него са включени 11 ученици – 4 момичета и 7 момчета. Поставените цели намират своята реализация през изминалите години. Развива се логическото мислене на учениците, популяризира се шахматът сред младите хора, подготвят се за участие в турнири по шахмат.

През текущата учебна година очакваните резултати са да се засили интересът към шахмата и да се увеличи броят на учениците, които участват в училищните и общинските състезания по шахмат.

Заниманията се провеждат всеки понеделник след часовете по 2 часа. В първия час се отделя време за теоретична подготовка, а вторият преминава в двустранни игри.

Предстои да се организират три турнира:

  1. Коледен /училищен – декември месец/.
  2. XIII Новогодишен турнир „Трите царя“ /общински –  месец януари заедно с община Попово и ОУ“Любен Каравелов“/.
  3. Заключителен /училищен – месец май/.

  През изминалите учебни години неизменно с призово място  в  „Трите царя“ е Аслъ Ахмедова от 12а клас на Профилирана гимназия „Христо Ботев“. На  X и XI турнир е победител, а миналата година на XII заема второ място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *