Меню Затваряне

15 септември!

Ден, невписан в календара като празник, но неповторим по своята тържественост. Слънчев и усмихнат, защото приемаме отново своите ученици. С любов Ви посрещаме, защото Ви обичаме и училището ни е скъпо и свидно, както неговото минало, така и бъдещето му. Вие градите това бъдеще.

Науката дава сила, светлина и свобода – в това е величието на знанието. Акцентът е върху три изключително важни думи – очи, сърце и ум.

Очи – времето в училището е време, в което трябва да се гледа и вижда най-важното. Да се гледа и вижда учебния материал, да се виждат и откриват добрите приятели, да се гледат и виждат бъдещите успехи.

Сърце – без любов и сърце всичко губи смисъл. Училището е място, където нашите сърца се срещат и опознават.

Ум – ние, българите, имаме прекрасна поговорка „Опичай си ума“. Това означава да тежиш на мястото си, да правиш всичко с разум, да желаеш и да мечтаеш да се развиваш. И не на последно място – да си добър човек.

От свързването на очи, сърце и ум хората стават човеци, стават личности. Девизът на нашето училище е „Знам, мога, ще бъда!“. Той предполага личности. 

Днес сме изправени пред ново предизвикателство. Отговорно и разумно, ценейки човешкия живот – ще се справим ЗАЕДНО! Организацията на учебния ден в ПГ „Христо Ботев“ ще следва Инструкциите за работа в условията на епидемично разпространение на COVID – 19, Мерките за намаляване на рисковете от предаване на инфекцията и Правилата за провеждане на ежедневния медицински филтър.

Бъдете отговорни към себе си и към другите! Спазвайте правилата!

Влизането в училище ще се осъществява през два входа – централен и източен. Обучението ще се провежда в определените класни стаи.

classroom

Стремежът към знанието е вечен, а поривът към него – благословен!

Съзидателна и мъдра учебна година! Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *