Меню Затваряне

Отличие за зрелостник от ПГ „Христо Ботев“ гр.Попово

Цветан Иванов – Първенец на Випуск 2020

На 30 юни се проведе националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. Единственият участник на област Търговище, който се класира за най-високия кръг на олимпиадата, бе Цветан Иванов от 12б клас на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр.Попово, като на предварителния областен кръг ученикът се нарежда на престижното 16то място в България в състезателна група 11-12 клас.

На 1 юли в офиса на Сдружение „Антола” в Попово се състоя среща, на която бе връчена парична награда на Цветан Иванов, който бе финансово поощрен за отличното си представяне на олимпиади и други училищни състезания на национално ниво по време на обучението си в гимназиален етап, както и за успешно завършване на средно образование като първенец на випуска в Профилирана гимназия „Христо Ботев“. Отличеният зрелостник получи от председателя на Сдружение „Антола” – Георги Георгиев, парична награда в размер на 1 000 лв. Цветан желае да следва „Медицина”, а от организацията му дават и възможността да бъде допълнително подпомогнат със стипендия, ако след успешно завършване на висше образование остане да работи в родния си град по специалността.

Зрелостникът изказа искрена благодарност за подкрепата на Сдружение „Антола”, на своята майка, на класния си ръководител, които също присъстваха на срещата, и на всички свои учители, които са допринесли за неговото развитие. Цветан сподели, че не наградите, а желанието за по-добро кариерно развитие е водещото в личните му амбиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *