Меню Затваряне

Международна среща по програма Еразъм плюс в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ град Попово

От 19 до 23 март 2018 г. Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово бе домакин на среща по стратегическо партньорство „Отлични учители отлични ученици“ по програма Еразъм плюс. Това е четвъртата среща на ученици по проекта. Темата на срещата е „Да бъдем щастливи в училище“.

Посрещнахме в училище 23 ученици и 9 учители от Турция, Румъния, Полша, Словакия и Испания.

Открихме срещата по стара българска традиция с хляб и сол. Директорът Венелин Лазаров приветства участниците с добре дошли и участниците в клубовете „Магията на танца“ и “Вълшебни звуци”  по проект „Твоят час“ ги поздравиха с танц и песен.

Всички партньори представиха презентации за държавите, градовете и училищата си.

След българската презентация, гостите участваха в онлайн състезание с платформата Kahoot!  за да проверят своите знания за България и Попово. Първите три места завоюваха ученици от Испания, Полша и Румъния.

Заниманията ни продължиха с опознавателни игри, а в следобедните часове, учениците, разделени на групи откриха и снимаха различни забележителности в Попово.

На следващият ден трябваше да посетим Трявна и Велико Търново, но необичайният обилен мартенски снеговалеж промени предварителната ни програма и си останахме в училище. Проведохме тренинг, свързан с правата на човека и правата на децата. Всички се забавляваха и като продукти от тренинга създадохме календари със снимки, чиито автори и участници са партньорите по проекта.

В следобедните часове организирахме уоркшоп за български народни танци със съдействието на клуб „Магията на танца“ и забавни спортни игри.

На  21.03.2018 проведохме отложената екскурзия. В град Трявна учениците посетиха „Старото школо“ и „Даскаловата къща“. Докоснаха се до атмосферата на старопрестолния град Велико Търново и се забавляваха заедно.

На следващият ден се отправихме към Първата българска столица, където посетихме крепостта и Двора на кирилицата. За съжаление екскурзията ни трябваше да приключи по-рано от планираното поради новия обилен снеговалеж.

Последният ден беше посветен на създаването на многоезичен речник. Разделени на групи, учениците представиха кратки сценки на различни теми и подготвиха речник на всички партньорски езици на тези теми.

На прощалното парти връчихме сертификати за участие на всички участници и продължихме с танци и забавления, много усмивки и малко тъга от предстоящата раздяла.

Бързо измина една седмица, изпълнена с много емоции, нови приятелства, малко сълзи на раздяла и обещания да се срещнем отново на последната среща в град Испарта, Турция.

                                    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *