Меню Затваряне

Финали на Ученическите игри 2017 по тенис на маса

От 1 до 4 юни 2017 в гр.Добрич се проведе финалът на Ученическите игри 2017 по тенис на маса. След убедителни победи в общинските, областните и зоналните кръгове за финалите се класира и юношеският отбор на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр.Попово – Нурай Ниезиев от 10в клас, Пеню Стефанов и Медхан Огнянов от 10а клас. Гимназистите попаднаха в една група с отборите на София, Ардино, Велики Преслав и Дреновец. След 4 победи:

  • ПГ „Христо Ботев“ Попово 4:3 София
  • ПГ „Христо Ботев“ Попово 4:1 Ардино
  • ПГ „Христо Ботев“ Попово 4:2 Велики Преслав
  • ПГ „Христо Ботев“ Попово 4:1 Дреновец

се класираха за полуфиналите. Там те надиграха представителите на Свищов с 4:1.
За съжаление във финала те загубиха с 2:4 срещу Перник. Така отборът на ПГ „Христо Ботев“ гр.Попово завоюва сребърните медали.

Нурай Ниезиев стана шампион в индивидуалното класиране . Той последователно победи с по 3:0 С.Иванов (Карнобат) и И.Елхан (В.Преслав). На четвърфинала спечели с 3:1 срещу А.Павлов (Перник), а на полуфинала победи с 3:2 Г. Гогов(София). На финала Нурай отстъпваше с 0:2, но успя да спечели с 3:2 срещу С.Седефчев (Перник).

За съжаление жребият изправи един срещу друг Пеню и Медхан още в първия кръг. Все пак Пеню достигна до мача за бронзовите медали, но го загуби и остана на четвърто място.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.