XII Национално състезание за ключови компетентности по природни науки „Климатичните промени“

Дванадесетото Национално състезание за ключови компетентности  по природни науки „Климатичните промени“ беше открито официално от инж. Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, на 15 ноември 2019 г. в сградата на Старото училище „Живият музей“ в град Копривщица.

Шестдесет участници от цялата страна в Националното състезание за ключови компетентности  по природни науки „Климатичните промени“ в продължение на два дни – в два кръга  решаваха и публично представиха решенията на задачи, проверяващи усвояването на ключови компетентности в областта на природните науки : физика, химия и биология. Решаването и представянето на решенията включваше работа с информационни източници и интерпретирането на информация за решаването на проблема.

На 16 ноември участниците разпределени в десет отбора решаваха задачи и публично представиха своите решения на задачите пред Националната комисия в първия ден от състезанието. На втория кръг  отборите решиха две експериментални задачи и представиха работата си. Класирането беще отборно от Националната комисия по определени от членовете й критерии.

Налян Алиева Юмерова – ученичка от 9 в клас в Профилирана Гимназия „Христо Ботев- град Попово получи грамота за участие и аплодисментите на Националната комисия за отлично презентиране на своята задача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *