Финали на Ученическите игри по волейбол за девойки 8-10 клас

От 20 до 23 юни 2019 г. в гр.Смолян се проведоха финалите на Ученическите игри по волейбол за девойки 8-10 клас. В турнира участваха десетте най-добри ученически отбора, сред които са и представителките на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр.Попово в състав Денислава от 10в клас, Гергана, Александра, Мая и Николета от 10а клас, Памела и Диана от 9в и Белослава от 8а клас с треньори – Момчил Александров и Николай Димитров.

Нашите момичета попаднаха в група „Б“ заедно с представителките на Казанлък, Етрополе, София и Нова Загора. Първата среща на волейболиските ни бе срещу фаворитките от Казанлък. Въпреки относително равностойната игра победата бе за Казанлък с 3:0. Повратна точка за представянето ни бе мача с представителките на София. След загуба на първите два гейма волейболиските ни успяха да изрявнят резултата до 2:2 гейма и да поведат с 12:8 в петия гейм, но го загубиха с 15:13. Във втория мач за деня гимназистките не успяха да се отърсят от разочаровнието и допуснаха загуба от Етрополе с 3:0.

Въпреки трите загуби при победа в последния мач в групата срещу Нова Загора волейболиските ни щяха да заемат третото място в групата. Напрежението доведе до нова загуба с 3:1 гейма.

В спора за деветото място представителките на ПГ „Христо Ботев“ победиха Карлово с 3:0 гейма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *