Среща с писателката Мария Донева

На 26.10.2018 г., в последния ден на Националната седмица на четенето в ПГ „Хр. Ботев“, Попово гостува писателката Мария Донева. В актовата зала на училището, пред повече от 100 ученици, Мария Донева представи най-новата си книга – стихосбирката „Щастливи времена“. Когато сърцето ти е изпълнено с доброта, когато очите откриват красота в обикновените неща, може ли да не бъдеш  щастлив? „Нещастието не зависи от нас. То ни се случва и всеки трябва да го преодолее. То е като да те боли зъб. Дори и да не ти се ходи на зъболекар ще се наложи да отидеш.  Но щастието, то е друго нещо. Вашето щастие е във Вашите ръце. Всеки един човек решава какви хубави неща да му се случват и да прави живота си щастлив“.

На гимназистите Мария Данева прочете някои от „щастливите си стихотворения“ ,  разказа за проектите, в които участва –  „Писател назаем“, „Джаз и поезия“, за работата си като драматург в Драматичен театъра  Стара Загора и за предизвикателствата като  режисьор в психиатричната болница в Раднево. Споделя мисли, впечатления, творби в блога си https://mdoneva.com

Мария Донева е поет, преводач, драматург.  Носител е на редица литературни награди.

Мария Донева гостува  в гр. Попово по покана  НЧ „Възраждане 1924 година“, кв. Невски, училищната библиотека на  ПГ „Хр. Ботев“ и ОУ „Л. Каравелов“ и със съдействието на Издателство „Жанет 45“.

А. Йорданова
училищен библиотекар

    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *