Седмица „УМНИ, ТАЛАНТЛИВИ, ДОБРИ“

В седмицата от 16 до 20 декември 2019 година преди Коледните празници в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово се проведоха редица инициативи под надслов „Умни, талантливи, добри“.

Седмицата стартира с откриването на Коледна изложба от клубове „Дигитална фотография“ с ръководител Юлия Златилова и „Приложна информатика“ с ръководител Христо Пенев.

Клуб „Креативни предприемачи“, с ръководител Даниела Димитрова,  организира благотворителен Коледен базар за Мистериозни кутии с коледни картички, играчки и сувенири.

На 17.12.2019 се проведе традиционното образователно състезание с платформа Kahoot! Победител в състезанието за втора поредна година е единадесетокласникът Десислав Цанков. Директорът на училището Венелин Лазаров му връчи наградата мобилни тонколони и флаш памет.

От 17:00 на същия ден се проведе Коледното шоу „Химия под звездите“. Гости на шоуто бяха ученици от основните училища в града и родители. Учениците от клуб „Експериментална химия“ под ръководството на Ваня Димитрова започнаха представлението  в актовата зала на гимназията с интересни и атрактивни опити. Показаха „Кървава флотилия“, „Буря в епруветка“, „Горяща ръка“, „Вулкан“ и много други. Учениците премериха сили в химична викторина и шоуто продължи под звездите в училищния двор. Там бяха представени опитите „Дух в бутилка“, „Слонска паста за зъби“ и за завършек на вечерта „Коледна заря“

На 18.12.2019 се проведе интерактивно on-line състезание с ученици от 8 и 9 клас и нашите гости от ОК „Любен Каравелов“ и ОУ „Н.Й. Вапцаров“. Домакини и гости, заедно сформираха 5 отбора, които изпълняваха различни мисии и качваха резултатите си в on-line платформата. Наградите грабнаха отбор “Акулите“ Хелин, Даяна, Йоана, Иванела, Нелин, Виктория, Патрисия и Симона.

От 15:00 часа Директорът награди победителите в Коледния волейболен турнир, след което победителите 11 клас със смесен отбор от младежи и девойки премериха сили с учителски отбор от ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово.

Седмицата ще завърши с Коледно тържество „Умни, талантливи, добри“ в петък от 9:00 часа в Актовата зала на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *