Панаир на науката

На 20 юни Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр.Попово е отворила врати за бъдещите гимназисти – учениците от 7 клас в основните училища и техните учители.

Навън ухае на липи, Русалският панаир е в разгара си. В училището – панаир на науката.

На щанд „Природни науки“ посрещнахме гостите с вълшебствата на химията – демонстративни зрелищни опити и изненадващи фонтани от пяна, вулкани и огън. Всички имаха възможност да наблюдават трайни и нетрайни препарати под микроскоп, да снемат пръстови отпечатъци, да измерват кръвно налягане и вместимост на белите дробове, да изчисляват индекса на телесна маса. Похапнаха си от кексчета „Химични елементи“ и здравословни сладки, приготвени от домакините.

В света на Малкия принц на щанд „Хуманитарен“ гостите ни нареждаха пъзели, решаваха литературни ребуси, насладиха се на ученически препис на „История славянобългарска“ и изследвания на семейното родословие, на комикси по изучавани художествени текстове. По направените макети в часовете по английски език разпознаха културни и архитектурни европейски забележителности. За награда – ръчно рисувани картички за спомен.

Следващата спирка бе щанд „Историко-географски“. Много атрактивни снимки с царски корони на главите, редене на пъзели с историческа и географска тематика. И … награди за най-бързите.

На щанд „Математика и информатика“ гостите ги очакваха забавни задачи и главоблъсканици, компютърни игри, видеоредакция и създаване на софтуер.

На финала – всеобщото настроение завъртя всички в луди хора. Много усмивки, радост и глъч.

Гостите ни усетиха духа и пулса на училището ни. Видяха, че науката е забавна и интересна, когато сме заедно. Заедно можем всичко! Така успяваме.

Вярваме, че седмоскланиците откриха своето училище Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – традиции и знание за бъдещето.

Панаир на науката 2019

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *