Международна среща в Ел-Хоспиталет, Барселона, Испания

Профилирана гимназия „Христо Ботев“ работи по стратегическо партньорство „Отлични учители, отлични ученици“ по програма Еразъм плюс в периода септември 2016 – август 2018. Партньори по проекта са училища от Кошице – Словакия, Испарта – Турция, Катовице – Полша, Инторсура Бузаулуи – Румъния и Барселона – Испания.

От 26 ноември до 2 декември трима представители на училището /Венелин Лазаров – директор, Стефан Цонев – ЗДУД и Снежана Добрева – главен учител/ взеха участие в транснационална среща по проекта.

На срещата споделихме добри практики за обучението в ценности и физическо възпитание и спорт. Учениците от Обучителен център „Балагуер“ ни показаха как на доброволни начала помагат в грижите на настанени в дом за хора с увреждания. Срещнахме се с представители на образованието в квартал Ел-Хоспиталет. Участвахме в конференция по програма Еразъм плюс, където споделихме нашия опит с представители на различни училища в Барселона.

Като част от културната програма посетихме предприятие за винопроизводство, Саграда Фамилия и музея на Пикасо, а също и футболния мач Барселона – Мурсия на 29.11.2017 г.

   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *