Еразъм плюс в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово

На 11.10.2019 година, по случай дните на програма Еразъм плюс, учениците от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ гр. Попово проведоха конферентен разговор с техните връстници и участници в проекта „Колкото повече знаеш, толкова повече обичаш“.

Конферентната връзка се осъществи от 10:00 до 10:30 часа българско време с ученици от гр. Пардубице, Чехия и гр. Викову де Сус, Румъния. Учениците споделиха вълненията си около предстоящата среща в Анкара, Турция, която ще се проведе от 20 до 26 октомври 2019 година. В срещата от ПГ „Христо Ботев“ гр. Попово ще вземат участие 10 ученици и 4 учители.

По същото време, директорът Венелин Лазаров и координатора на проектите по програма Еразъм плюс Снежана Добрева бяха на организирания от Центъра за развитие на човешките ресурси семинар за управление на проекти.

Директорът подписа договор за бъдещия проект „Осъзнаване на междуполовото равенство“ по програма Еразъм плюс, който ще продължи до 2021 година. Партньори в новия проект са училища от гр. Ровинари, Румъния; Испарта, Турция; Битоля, Македония и Месина, Италия.

През месец ноември предстои среща на 10 ученици и 3 учители в град Испарта, Турция. Очакваме много вълнуващи моменти и нови приятелства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *